Renovation highlights

Print

The Lacombe Sports & Leisure Complex is undergoing significant renovation Banner Big things red
starting in April 2016 through to December 2017. The renovations include much-needed safety improvements to meet the current building codes; new/ additional barrier-free washrooms; and extensive main lobby renovations.

*Take a virtual walkthrough of the renovated facility. This animation is for illustrative purposes only. The colours and textures may not be as shown in the final layout. For instance, the skate sharpening kiosk will be located in Barnett Arena #1, not the main lobby as shown. We will update the webpage with the latest information as it becomes available.

 02630_a_lacombe sports complex_3D views_Page_1

 

Main floor lobby 3D view (click on image for expanded view).

 02630_a_lacombe sports complex_3D views_Page_2

 

Second floor lobby 3D view (click on image for expanded view).

 02630_a_lacombe sports complex_3D views_Page_3

 

Dressing room addition 3D view (click on image for expanded view).

handouts-1

From the main entrance, patrons will be able to easily access the curling rink (not shown), elevator (left), swimming pool (right), the arena (right of centre) and stairs to the upper lobbies. (click on image for expanded view).

Above is a new floor connecting the upper lobbies and the curling lounge to a new exit stair down to the front of the building. An important structural wall shown in the center of the rendering was incorporated as a feature into the final design on the main and upper floors. (click on image for expanded view).

 

handouts-2

From the main entrance (left), patrons will be able to easily access the curling rink (left of centre), elevator (not shown), swimming pool (not shown), the arena (not shown) and stairs to the upper lobbies (not shown). (click on image for expanded view).

 handouts-3

 

Looking back at the curling club entrance on the main floor: the structure feature wall (left), elevator (left of centre), and stairs to the upper lobbies and curling lounge (right of centre). (click on image for expanded view).

 handouts-4

 

Looking from the curling club entrance on the main floor, the swimming pool entrance (right) has a clear line of site to the elevator and the lobby. (click on image for expanded view).

 handouts-5

 

Removing the wall on the main floor arena lobby improves patron circulation in the facility and reduces congestion. The concession area is the same size but has been reconfigured and modernized to reduce congestion in the lobby. (click on image for expanded view).

 handouts-6

 

A new glass wall and display cabinets allow for prominent displays, e.g. memorabilia, trophies, etc. (click on image for expanded view).

 handouts-7

 

A looking at the main arena lobby, which features new barrier-free washrooms. Note that the stairs to the upper lobby has been removed. (click on image for expanded view).

 handouts-8

 

A rendering of the new barrier-free washrooms. (click on image for expanded view).

 handouts-9

 

A view from the top of the existing stairs located in the current vending machine area: an important structural wall (centre), the upper pool lobby (left) and curling lounge (right) is shown. Behind the feature wall is the new exit stairs going down the front of the facility. (click on image for expanded view).

 handouts-10

 

Connecting the upper lobbies with a new floor offers a new viewing area of the gathering space below. (click on image for expanded view).

 handouts-11

 

A look at the top of the existing stairs located in the current vending machine area: the renovations include a new floor connecting the upper lobbies and the curling lounge to the new exit stairs down the front of the building. (click on image for expanded view).

 handouts-12

 

The new entrance to the swimming pool upper lounge from the second floor. (click on image for expanded view).

 handouts-13

 

The top of the existing stairs located in the current vending machine area are shown on the left. An important structural wall shown in the center of the rendering was incorporated as a feature into the final design on the main and upper floors. (click on image for expanded view).

handouts-14 

 

The new entrance to the curling lounge from the second floor. (click on image for expanded view).